pieni_kirjankansi

Konferenssin ohjelma

Dana Cordell key note speech. Photo by Riina Heinisuo.

Dana Cordell key note speech. Photo by Riina Heinisuo.

Kansainvälinen kuivakäymäläkonferenssi tarjosi osallistujille erittäin korkeatasoisen tieteellisen ohjelman lisäksi mielenkiintoisia retkiä ja muita ohjelmia koko konferenssin ajan. Konferenssissa kuultiin yhteensä 72 esitystä, jotka oli jaettu seitsemän eri teeman alle. Abstraktikirjan löydätte täältä.

Konferenssin esintyyjiksi valikoitui alan huippuosaajia, jotka kertoivat esityksissään omista kokemuksistaan ja projekteistaan sekä ratkaisuista kuivakäymäläteknologian, ravinnekierron ja ekologisen sanitaation saralla. Seminaarin aloitti kolmepäivänen pre-conference työpaja ja keskiviikkona 19.8. kuultiin Suomen tuoreimmat kuulumiset Kuivakäymälä – Toimiva ratkaisu seminaarissa. Kansainvälinen konferenssi pidettiin 20.-21.8., sen ohjelman löydät kokonaisuudessaan englanninkielisiltä sivuiltamme.

Suomi-päivän seminaari 19.8.2015

Kuivakäymälä - Toimiva ratkaisu seminaari 2015. Kuva Riina Heinisuo.

Kuivakäymälä – Toimiva ratkaisu seminaari 2015. Kuva Riina Heinisuo.

Konferenssin yhteydessä järjestettiin jo perinteeksi muodostunut Suomi-päivän seminaari Kuivakäymälä – toimiva ratkaisu, keskiviikkona 19.8. Seminaarissa olivat esillä kuivakäymäläteknologian tuoreimmat näkökulmat mm. ravinnekiertoon, haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen ja kuivakäymäläteknologian rooliin niissä. Kuivakäymälä on ratkaisu jätevesien käsittelyyn ja ravinteiden kierrättämiseen sekä omakotitaloihin, matkailuyrittäjille, mökeille ja tulevaisuudessa myös kaupunkialueiden kotitalouksille.