pieni_kirjankansi

Sopimusviljelijät

Sopimusviljelijäksi halukkaita ilmoittautui kaikkiaan viisi viljelijää. Näistä yhteistyökumppaneiksi valittiin maanviljelijät Iittalasta ja Kangasalta.

Mikkolan tila

Mikkolan tila sijaitsee Iittalassa. Tällä hetkellä tilaa viljelee jo 7. sukupolvi, sukupolven vaihdos on tilalla juuri käynnissä ja nuori isäntäpari valmistautuu vastuuseensa tilan jatkajana. Tilalla on viljelty erilaisia hyötykasveja porkkanoista viljaan ja siemeniin sekä pidetty karjaa. Tilan navetta tyhjeni jo 1990-luvun puolivälissä ja tilalla siirryttiin yksinomaan kasvintuotantoon. Nykyään tila tuottaa ohraa, kauraa ja vehnää. Uusia omistajia kiinnostaa Luomu-viljely ja innovatiiviset sekä kestävät tavat hoitaa maata ja kierrättää ravinteita

mikkolantila_nettisivut

Sipilän tila

Sipilän tila sijaitsee Roineen rannalla, Kangasalla. Tila on ollut Sipilän suvun hallussa jo 1706 vuodesta, tilalla on menossa jo 10. sukupolvi. Sukupolven vaihdos tehtiin vuonna 2011 vanhan isännän jäädessä eläkkeelle ja tila siirrettiin veljesten Kari ja Juha Sipilän nimiin. Tila toimi pitkään karjatilana, mutta karjasta luovuttiin 2008. Nykyään tilalla viljellään pääasiallisesti kauraa ja ohraa. Lisäksi Sipilän veljekset myyvät polttopuuta, kasvattavat perunaa omiin tarpeisiin ja hieman myyntiikin sekä vuokraavat Roineen Helmen juhla- ja saunatiloja. Hankkeeseen veljet lähtivät mukaan, sillä kaikki uudet kokeilut ja luonnonmukaiset lannoitteet kiinnostavat.

sipilä_päärakennus